Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing: NEN 1010 en de wet
Uitslag Feit of Fabel januari 2024
Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie
De nieuwe Omgevingswetgeving
Quickscan

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Bijeenkomst ’Samen verder met NEN 1010’ groot succes.

Bijeenkomst ’Samen verder met NEN 1010’ groot succes.

Er zijn veel werkzoekenden in de elektrotechniek die maar geen baan kunnen vinden. Vreemd genoeg zijn er ook veel bedrijven in de elektrotechniek die personeel zoeken. Kennelijk werkt het vraag- en aanbodmechanisme niet zo goed. Elektroraad probeert daar wat aan te doen door vraag en aanbod bij elkaar te brengen in het project ‘samen verder met NEN 1010’.

Op 13 april hebben we een bijeenkomst georganiseerd om een nadere toelichting te geven op het plan. Het publiek bestond voor het grootste deel uit werkzoekenden, voor een ander deel uit werkgevers en verder uit vertegenwoordigers van OTIB en UWV.

Na een korte introductie ontspon zich meteen een fanatieke discussie over de arbeidsmarkt en de tekortkomingen daarvan. De conclusie was duidelijk: de arbeidsmarkt kan wel wat afstemming gebruiken. Werkgevers willen graag mensen aannemen die verstand van zaken hebben, en niet te beroerd zijn om zich in te zetten.

En dat was precies de basis van het project ‘Samen verder met NEN 1010’. Het is een pittige cursus over NEN 1010 waar werkzoekenden gratis aan deel kunnen nemen. Als je slaagt voor deze cursus, hebt je duidelijk laten zien dat je wat in je mars hebt. Bovendien steek je veel op van de belangrijkste norm in de sterkstroomtechniek. Kortom: het vergroot je kans op de arbeidsmarkt sterk.

Tijdens de bijeenkomst bleek dat deze mening door iedereen (dus ook door werkgevers, OTIB en UWV) gedeeld werd. Sterker nog, de eerste aanmeldingen voor de cursus zijn al binnen!

Voor Elektroraad dus nu al een groot succes.

 Klik op de button voor meer informatie  

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.