Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing: NEN 1010 en de wet
Uitslag Feit of Fabel januari 2024
Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie
De nieuwe Omgevingswetgeving
Quickscan

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - inspectiecongres 2015

inspectiecongres 2015

Het inspectiecongres bestaat al enkele jaren, en wordt steevast bezocht door enkele honderden deelnemers. Op 25 november 2015 zal dit congres voor de vierde keer worden georganiseerd in Ede.

De inspectiemarkt is sterk in ontwikkeling. Daarom is het thema van het inspectiecongres in 2015: ‘inspecteren in 2020’. We kijken dus een paar jaar vooruit. En dat is niet voor niets. Er staat de inspectiemarkt enkele belangrijke ontwikkelingen te wachten.

Nieuw jasje

Ook het congres zelf heeft een sprong in de tijd gemaakt. De look and feel van het congres zullen sterk afwijken van de eerdere inspectiecongressen. Een belangrijk verschil zal zijn dat de deelnemers een veel grotere directe invloed op het congres kunnen uitoefenen. Aanhoren wordt meedenken en meebeslissen.

Het congres zal ook spectaculairder zijn. Een bijzondere openingsact en een stage-production in de middag zullen dat snel duidelijk maken.

Sprekers

Traditiegetrouw zijn er weer boeiende sprekers. Zo zal Erik Schoppen spreken over ‘vertrouwen’. Dit is het ingrediënt voor toekomstgericht inspecteren. Zonder vertrouwen geen klant! Maar wat is vertrouwen eigenlijk? En hoe kunt u daarvoor zorgen?

Erik Schoppen is een bekende gedragsonderzoeker in Nederland. Zijn inspirerende manier van spreken zullen de bezoekers zeker aanspreken.

Een andere bekende Nederlander is Titia Siertsema (voorzitter van Uneto-Vni). Zij komt spreken over het PvE Veiligheidsinspecties. Dit document is in opdracht van Uneto-Vni opgesteld om richting te geven aan inspecties aan elektrische installaties waarvoor NEN 3140 geen passende oplossing biedt. Titia legt uit wat het belang van dit PvE Veilighiedsinspecties voor de markt is.

Peter Treffers zal inhoudelijk ingaan op dit PvE Veilighiedsinspecties. Hij legt uit wat het document precies regelt, en waarom navolging van het document belangrijk is voor de rechtszekerheid van de betrokken partijen.

Forumdiscussie

Het forumdiscussie is al jaren een vast onderdeel van het inspectiecongres. De forumdiscussie gaat dit jaar over ‘onder spanning werken’. Een discussie hierover is hard nodig vanwege het nog steeds bestaande onbegrip over dit belangrijke onderwerp. Wat mag nu eigenlijk nog wel? En waarom is de wetgever zo streng? Dat zijn de vragen die centraal zullen staan tijdens de discussie.

De discussie wordt ingeleid met een stage-production waarin het probleem eerst scherp neer wordt gezet. De stage-production wordt opgevoerd door enkele echte acteurs.

Meer informatie over het inspectiecongres vindt u op www.inspectiecongres.nl

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.