Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing ‘NEN 1010 en de wet’ trekt volle zaal!
Handreiking opleverdossier MKB
Netcongestie – wie het eerst komt, …?
Even voorstellen: Onze nieuwe collega Jossver Kraan
Uitslag Feit of Fabel april 2024

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Aanwijzing nieuwe NEN 1010

Aanwijzing nieuwe NEN 1010

Het wachten is op de aanwijzing van NEN 1010:2020. Deze nieuwe editie van de norm is er nu al bijna twee jaar, maar hij is nog niet verplicht gesteld in de Regeling Bouwbesluit. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend maar het zal  niet lang meer op zich laten wachten.

Vermoedelijk eerder dan die aanwijzing, zal er een correctieblad worden gepubliceerd door het NEN. In dat correctieblad worden wat fouten gecorrigeerd en worden er wat zaken op een andere manier geregeld. Elektroraad heeft hier een substantiële rol in gespeeld.

De verschillen tussen de huidige editie en de nieuwe editie zijn trouwens fors. En sommige daarvan kunnen wel wat toelichting gebruiken. Daarom hebben wij twee cursussen geschreven om deze nieuwe editie van NEN 1010 onder de knie te krijgen.

Voor elektrotechnici die een goede kennis van de huidige NEN 1010 hebben, is de eendaagse cursus Nieuw in NEN 1010 bedoeld. Je leert in één dag de belangrijkste verschillen. En de verschillen waar we in de les niet aan toekomen, staat in het rijk geïllustreerd cursusboek een overzicht van alle belangrijke wijzigingen. Een fijn naslagwerk om te wennen aan de nieuwe NEN 1010.

Als je kennis van NEN 1010 wat weggezakt is, zal deze cursus minder geschikt zijn. In dat geval is het beter om de cursus Verder met NEN 1010 te doen. In deze cursus wordt je kennis van deze belangrijke norm uit ons vakgebied weer helemaal opgefrist.

De teksten in NEN 1010 zijn behoorlijk complex. Wil je liever deze norm in ‘normaal’ Nederlands lezen? Schrijf je dan eens in voor onze cursus over NEN 4010. Over deze norm gaan de volgende drie cursussen:

Een dag kennismaken met NEN 4010 voor monteurs

Een dag kennismaken met NEN 4010 voor ontwerpers;

Een vijfdaagse cursus NEN 4010 voor ontwerpers.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.