Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

BEL
0318 - 631 670

Home - Videos

Videos

Lezing 'NEN 1010 en de wet'.

Op dinsdag 4 juni  2024 organiseerde Elektroraad de lezing ’NEN 1010 en de wet’ bij het Van der Valk hotel in Veenendaal.
 
De lezing ging over de veranderingen die het vervallen van het Bouwbesluit en de Regeling Bouwbesluit heeft en de consequenties voor de wettelijke verplichting om NEN 1010 toe te passen. We hebben daarvoor eens goed gekeken naar het nieuwe Besluit bouwwerken leefomgeving en de Omgevingsregeling.
 
Ook hebben we stilgestaan bij enkele belangrijke wijzigingen in boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Deze wijzigingen hebben belangrijke consequenties voor onze branche.

229 gasten namen deel aan deze lezing. Dit overtrof al onze verwachtingen.

Wil je ook een lezing bijwonen? Houd onze evenementen in de gaten via www.elektroraad.nl/events

 

Hoe Houtman Inspectie risico's minimaliseert: De kracht van de QuickScan!

Ontmoet Corné Houtman van Houtman Inspectie, een tevreden gebruiker van Elektroraad‘s nieuwste dienst: de QuickScan.

In deze exclusieve video deelt hij hoe QuickScan zijn communicatie en handelingen als inspecteur 'Luid en Duidelijk' heeft gemaakt. Ontdek hoe u met QuickScan uw aansprakelijkheidsrisico's kunt beheren, uw bedrijfsprocessen kunt verbeteren en met zekerheid kunt handelen. Dit is een must-see voor elke inspecteur die zijn verantwoordelijkheid serieus neemt.

Meer informatie over de Quickscan vind je hier: Quickscan Elektroraad.

Een kijkje op locatie GroeneWaarden

In deze video wordt Marten van Lubek geïnterviewd op één van de locaties waar het tekeningenbeheersysteem ER-BOX wordt toegepast. In deze video legt hij uit waarom ER-BOX van meerwaarde is voor zijn bedrijf.

Zorgeloos op vakantie met Elektroraad Ontwerp

De vakantie staat weer voor de deur, maar jouw project is nog niet afgerond. De vakantiestemming is er natuurlijk alleen als je écht zonder ‘werkzorgen’ van je vakantie kunt genieten. En daarom staat Elektroraad Ontwerp ook in de vakantie voor je klaar.

Elektroraad Ontwerp kan je tijdelijk ondersteunen bij jouw project. We kunnen je helpen met ontwerpen, tekenen, berekenen en het maken ontwerpcontroles. Zo zorgen we er samen voor dat je van je welverdiende vakantie geniet!

Wil je weten wat Elektroraad voor je kan doen? Neem dan gerust contact op met Simone Schreuders.

Bel naar 0318-631670 of stuur een mail naar simone.schreuders@elektroraad.nl

Lezing: NEN 4010, mag dat?

Begin dit jaar is NEN 4010 uitgebracht. Deze norm kan in plaats van NEN 1010 gebruikt worden voor ‘de algemene Nederlandse installatiepraktijk’. Maar wat bedoelt de normschrijver hier nu precies mee?

Bovendien staat in de norm dat als je een installatie ontwerpt en aanlegt volgens NEN 4010, die installatie niet in strijd is met NEN 1010. Om die reden voldoe je – althans volgens de normschrijver tevens aan het Bouwbesluit.

Hoe zit dat nu precies juridisch?
Hierover ging de lezing van Elektroraad op 12 november 2019.

Elektroraad op de landelijke televisie

Elektroraad is tot driemaal toe te zien geweest in een uitzending van RTL Z. Het thema van ons item bij ‘How it’s done’ was www.inspectieregister.nl.

Heb je de uitzending gemist? Bekijk hier dan alsnog de video van Elektroraad.

Lezing Elektroraad - 'Inspectieregister'

Op dinsdag 4 december organiseerde Elektroraad de lezing over het nieuwe Inspectieregister (www.inspectieregister.nl)

Het inspectieregister is bedoeld als hulpmiddel voor opdrachtgevers om snel het inspectiebedrijf te vinden dat het best aansluit bij hun wensen en behoeften.

Elektroraad lezing 'Risico inschatting bij inspecties'.
Lezing Voorkom financiële schade bij toepassing van NEN 3140
Inspectiecongres 2015

De vierde editie van het inspectiecongres met als thema 'Inspecteren in 2020' vond plaats op 25 november 2015.