Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing: NEN 1010 en de wet
Uitslag Feit of Fabel januari 2024
Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie
De nieuwe Omgevingswetgeving
Quickscan

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Beheer met beleid

Beheer met beleid

Partijen die onderhoud aan en inspecties van elektrische installaties uitbesteden doen dat omdat ze, tegen optimale kosten, een veilige en betrouwbare installatie willen. Ze vertrouwen daarbij vaak op het advies van technische professionals. Die technische professionals bekijken zaken door een technische bril. Dat wordt ook van hen verwacht.

Van de partij die de werkzaamheden uitbesteedt, mag worden verwacht dat zij de zaken onder andere door een juridische bril en een organisatorische bril bekijken. Als de opdrachtgever dat niet doet, wordt de gehanteerde methode uitsluitend op technische gronden gekozen. Dat kan de rechtspositie van de opdrachtgever ernstig aantasten. De wet stelt bijvoorbeeld eisen aan de zorgplicht van de opdrachtgever, die de afspraken in contracten wellicht doorkruisen.

Dit gebeurt in de vele gevallen waarin de norm NEN 3140 wordt toegepast bij projecten waarin die norm niet past. Elektroraad heeft dat onderzocht in een beperkt onderzoek waarin bleek dat 80% van de technici het advies gaven om NEN 3140 toe te passen in een case waarin dat welbeschouwd niet de beste optie was. Maar meer algemeen geldt: kom beslagen ten ijs wanneer je dit soort opdrachten uitbesteedt of aanneemt!

Elektroraad heeft hier een cursus voor: ‘Beheer met beleid’. De cursus is gericht op professionals die betrokken zijn bij de uitbesteding van onderhoud aan en de inspecties van elektrische installaties. Wanneer je de cursus volgt, krijg je kennis van het juiste beleid voor het contracteren van dit soort klussen. Dat is essentieel, ook voor de onderhouds- en inspectiebedrijven die dit soort klussen aannemen.

Ga voor meer informatie naar: cursus Beheer met Beleid.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.