Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing: NEN 1010 en de wet
Uitslag Feit of Fabel januari 2024
Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie
De nieuwe Omgevingswetgeving
Quickscan

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Berekeningen in de elektrotechniek

Berekeningen in de elektrotechniek

Als het gaat om voedingskabels berekenen, kortsluitvastheidsberekeningen, kortsluitstroomberekeningen of selectiviteitsberekeningen heb je veel kennis van elektrotechniek nodig. En dat is meer dan alleen het berekeningsprogramma begrijpen. De juiste uitgangspunten kan het programma niet voor je bepalen, daarvoor moet je verstand hebben van elektrotechniek én relevante normen. Elektroraad kan je helpen bij het maken van elektrotechnische berekeningen.

Het invoeren van de juiste gegevens kan wat uitdagingen opleveren, misschien zijn de benodigde gegevens niet beschikbaar, of weet je niet precies met welke omgevingsfactoren je rekening moet houden. Eén ding weet je wel: met de standaard instellingen van de omgevingsfactoren van het berekeningsprogramma moet je in ieder geval niet rekenen.

Maar waar moet je dan wel mee rekenen? Dat is natuurlijk voor elke berekening verschillend. Als je bij Elektroraad Ontwerp berekeningen laat uitvoeren moet je veel gegevens aanleveren. Berekeningen door Elektroraad worden altijd integraal uitgevoerd. Dat wil zeggen dat we met de voor en- achterliggende installaties rekening houden. Alleen dan kunnen we zorgen voor een betrouwbare berekening.

Benieuwd of jouw berekening juist is? Stuur dan je berekening en de bekende gegevens naar simone.schreuders@elektroraad.nl en laat deze controleren door Elektroraad.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.