Ontwerp

Update - De Wet Kwaliteitsborging komt er aan!
Battle of forms – strijd der voorwaarden!
Snap je een schema als je de symbolen begrijpt?
Corona? Thuiscursus van Elektroraad!
Meer verstand van verzekeren

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Building Information Model (BIM)

Building Information Model (BIM)

De interesse van de markt in BIM neemt toe. De kans wordt dan ook steeds groter dat uw klanten aan u zullen vragen of u ook in BIM kunt tekenen.

Wat is het? En hoe kan Elektroraad u daarmee helpen?

BIM is de afkorting van Building Information Model. Kort gezegd is het een manier van tekenen waarbij elke discipline in dezelfde tekening zit te tekenen. En dan niet zomaar in het platte vlak, maar driedimensionaal (3D).

BIM is echter geen tekenprogramma, maar een besturingsprogramma. Je zou het kunnen vergelijken met Windows. Als je Windows op je computer hebt, ben je er nog niet. Je hebt bijvoorbeeld nog steeds WORD nodig om een brief te kunnen typen.

Zo zit het ook met BIM. Het is een informatiemodel dat de gelegenheid biedt om met meerdere disciplines aan een tekening te werken. Om in BIM te kunnen tekenen, hebt u dus minimaal nodig:

BIM
een tekenprogramma om in BIM te kunnen tekenen

Als u opdrachtgever u dus vraagt of u ook BIM tekent, moet u een beetje voorzichtig zijn met het antwoord. De aanschaf van BIM en één van de tekenprogramma’s waarmee u in BIM kunt tekenen kost u veel geld. Bovendien moeten uw tekenaars er speciaal voor opgeleid worden.

Dus: als uw klant vraagt of u ook in BIM tekent, neemt u contact op met Elektroraad. Wij kunnen uw tekenwerk voor u verzorgen onder uw naam. En als u vindt dat u dat zelf ook moet kunnen, doet u dat als dat ú uitkomt.

Neem voor meer informatie contact op met John van Schoonhoven (hoofd Elektroraad Ontwerp).
Telefoonnummer 0318-631670

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.