Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing: NEN 1010 en de wet
Uitslag Feit of Fabel januari 2024
Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie
De nieuwe Omgevingswetgeving
Quickscan

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie

Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie

Netcongestie, we raken er niet over uitgesproken. En dat is ook niet zo vreemd, het heeft nogal wat impact op de elektrotechnische installaties. Steeds vaker is het antwoord van de netbeheerder op een aanvraag tot verzwaring van energie-aansluiting: niet mogelijk.

Er moet op een andere manier nagedacht worden over de inzet en verbruik van energie. Deze ontwikkeling dwingt ons om creatiever na te denken over voedingsstructuren van elektrotechnische installaties en dat start al vóór de ontwerpfase.

We kunnen het elektriciteitsnet niet veranderen, maar wat kunnen we wel?
Onze adviseurs en engineers houden zich veel bezig met het ontwerpen van voedingsstructuren voor elektrotechnische installaties. Deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat we creatiever en efficiënter ontwerpen.

Onze kennis kan op verschillende manieren worden ingezet. Afhankelijk van de vraag en de installatie, bieden we een passende dienst om te ondersteunen. We onderzoeken bijvoorbeeld waar er ruimte is binnen de huidige energie-aansluiting waardoor de gebruiker zekerheid heeft in zijn daadwerkelijk verbruik. Uitbreidingen vanwege bedrijfsontwikkelingen kunnen dan met zekerheid ingericht worden waardoor een verzwaring van de energie-aansluiting mogelijk niet meer nodig is.

Heb je ondersteuning nodig?
We zetten graag onze kennis in om te helpen bij dit soort uitdagingen. Heb je een vraag of ondersteuning nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via info@elektroraad.nl of 0318 – 631 670.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.