Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Nieuw in NEN 1010:2020'. Klik hier voor meer informatie.

Uitslag Feit of Fabel mei 2023
Verder met NEN 4010
Vermindering van jouw risico als ZZP’er: de payroll-constructie
Projectbegeleiding door Elektroraad
Door Royal HaskoningDHV in het zonnetje gezet

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Cursus 'Beheer met beleid' - Klassikaal

Cursus 'Beheer met beleid' - Klassikaal

In navolging van het succes van de online-cursus en op veler verzoek heeft Elektroraad een klassikale versie van de cursus Beheer met beleid ontwikkeld.

Deze cursus geeft opdrachtgevers veel meer inzicht in het gebruik van normen door elektrotechnici. De cursus is gericht op gebouwbeheerders die namens een eigenaar, gebruiker of werkgever, opdrachten verlenen aan professionals voor het uitvoeren van onderhoud van of inspecties aan elektrische installaties.

Partijen die onderhoud aan en inspecties van elektrische installaties uitbesteden doen dat omdat ze, tegen optimale kosten, een veilige en betrouwbare installatie willen. Ze vertrouwen daarbij vaak op het advies van technische professionals. Die technische professional bekijkt zaken door een technische bril. Dat wordt ook van hem verwacht.

Van de partij die de werkzaamheden uitbesteedt, mag worden verwacht dat zij de zaken onder andere door een juridische bril en een organisatorische bril bekijken. Als de opdrachtgever dat niet doet, wordt de gehanteerde methode uitsluitend op technische gronden gekozen. Dat kan een ernstige aantasting van de rechtspositie van de opdrachtgever opleveren.

Dat zien we concreet in de vele gevallen waarin NEN 3140 wordt toegepast bij projecten waarin die norm niet past. Dat hebben we onderzocht in een beperkt onderzoek waarin bleek dat 80% van de technici het advies gaven om NEN 3140 toe te passen in een case waarin dat niet de beste optie was.

De cursus leert de opdrachtgever om tot een beleid te komen dat kan worden ingebracht in de opdrachtverstrekking. Doel van het beleid is om de belangen van de opdrachtgever beter te dienen. De cursus leert met name om de rechtspositie van de opdrachtgever te verbeteren.

De belangrijkste kenmerken van deze cursus zijn:

Naam

Beheer met beleid (klassikaal)

Cursusduur

Eén dag van 9:00 uur tot 16:00 uur

Cursusmateriaal

Cursusboek (149 pagina’s full color)

Cursusprijs

€ 725,00 (exclusief btw)

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.