Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing: NEN 1010 en de wet
Uitslag Feit of Fabel januari 2024
Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie
De nieuwe Omgevingswetgeving
Quickscan

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - De overeenkomstgenerator van Elektroraad is volledig operationeel

De overeenkomstgenerator van Elektroraad is volledig operationeel

Elektroraad heeft een belangrijke tool ontwikkeld voor het maken van inspectie-overeenkomsten. Je vult de kenmerken van de beoogde inspectie in, en na een druk op de knop genereert de tool direct een zowel technisch als juridisch goed contract. 

We hebben deze tool ontwikkeld omdat veel inspectiebedrijven een inspectie-overeenkomst aangaan op basis van een standaard offerte die door de opdrachtgever gegund wordt. Soms is er zelfs niet eens een offerte en ontstaat de samenwerking op basis van mondelinge afspraken.

Als er al een offerte is, gaat die doorgaans alleen over wat de inspecteur (globaal) gaat doen, en wat dat moet kosten. Er wordt niet of nauwelijks gerept over een eventuele beperking van aansprakelijkheid voor het geval dat er iets misgaat tijdens of na de inspectie. Dat maakt het inspectiebedrijf, en mogelijk ook hun klant, onnodig kwetsbaar.

Zolang partijen geen meningsverschil krijgen, levert dat overigens geen probleem op. Want als het inspectiebedrijf doet wat het belooft, en de klant klaagt niet, kraait er geen haan naar. Maar in het nabije verleden hebben we gezien dat het ook anders kan. Bij meningsverschillen en schade blijkt het inspectiebedrijf heel gemakkelijk aansprakelijk te stellen te zijn.

De overeenkomstgenerator is speciaal ontwikkeld om het inspectiebedrijf te helpen om de kans dat ze ten onrechte aansprakelijk worden gesteld drastisch te verkleinen. De inhoud van de overeenkomst hangt af van wat het inspectiebedrijf wil afspreken met haar klant. De overeenkomstgenerator helpt het inspectiebedrijf bij het beschrijven van de bedoelde omvang en de reikwijdte van de inspectie. In de gegenereerde overeenkomst is dat veel beter afgebakend dan in een standaard offerte.

Daarnaast valt op dat de rechtsverhoudingen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer goed wordt geregeld. Ook dat vermindert de kans op aansprakelijkheidsstelling enorm.

Van sommige gebruikers weten we dat ze de overeenkomstgenerator zelfs samen met hun klant invullen. Het voordeel is dat beide partijen na kunnen denken over de vragen die de overeenkomstgenerator hen voorlegt om tot een verantwoorde overeenkomst te komen. Na de invulling van alle benodigde velden, genereert de tool direct de overeenkomst die dan door beide partijen gelezen worden. Klanten vinden het erg prettig als ze op deze manier worden betrokken bij de totstandkoming van de overeenkomst.

Om gebruik te kunnen maken van de overeenkomstgenerator, moet een abonnement worden afgesloten. De kosten hiervoor zijn bijzonder laag want het kost nog geen € 600,00 per jaar. En voor dat bedrag kan de gebruiker net zoveel overeenkomsten genereren als hij zelf wil.

Er zijn al zo’n 25 inspectiebedrijven die de overeenkomstgenerator gebruiken. Meer weten over de overeenkomstgenerator? Bel of mail dan naar Elektroraad.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.