Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Nieuw in NEN 1010:2020'. Klik hier voor meer informatie.

Uitslag Feit of Fabel juni 2023
Efficiënt overstappen van NEN 1010 naar NEN 4010?
Update Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen
Nieuwe cursus: Beheer met beleid (klassikale versie)
Even voorstellen: Onze nieuwe collega Marck Marneef

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Efficiënt overstappen van NEN 1010 naar NEN 4010?

Efficiënt overstappen van NEN 1010 naar NEN 4010?

Veel installateurs leiden hun personeel op aan de hand van NEN 4010 en ook verschillende mbo’s hebben de switch inmiddels gemaakt. Verstandig, want NEN 4010 sluit vaak veel beter aan bij de gebruikers. Onze NEN 4010-cursussen om de omschakeling te maken zijn dan ook buitengewoon populair gebleken! Elektroraad zet nu de volgende stap om installateurs nog beter en concreter te ondersteunen bij deze overgang.

Stel je eens voor, je bent werkzaam in de elektrotechniek en je bent (om)geschoold in NEN 4010. Dan heb je in je opleiding al begrepen dat NEN 4010 een verstandige beslissing is, en is deze keuze ook nog eens grondig onderbouwd. Jij hebt dus alle vertrouwen in het toepassen van deze norm. Maar, binnen jouw organisatie kan er nog een behoorlijke onzekerheid en aarzeling zijn over deze overgang. Herken je dit?

Als elektrotechnicus loop je dan tegen een spreekwoordelijke muur omdat het goed mogelijk is dat collega's en leidinggevenden vasthouden aan vertrouwde methoden en normen. Wat logisch is, want daar halen zij al jaren hun zekerheid uit. Dit kan resulteren in weerstand tegen deze verandering en misschien zelfs frustratie op de werkvloer. Toch is het mogelijk om eventuele drempels weg te nemen en je collega's de vele voordelen van NEN 4010 te demonstreren.

En precies daar kunnen de normspecialisten van Elektroraad helpen. Elektroraad kan een waardevolle rol spelen bij het helpen van engineers en organisaties bij de overgang van NEN 1010 naar NEN 4010. Denk daarbij aan de volgende manieren:

Informatie en advies: Onze normspecialisten kunnen uitgebreide informatie verstrekken over NEN 4010, inclusief de verschillen en de voordelen ten opzichte van NEN 1010. Ze kunnen engineers en organisaties adviseren over hoe ze kunnen profiteren van NEN 4010 in een specifieke context. Denk daarbij dus niet aan een standaard cursus, maar juist heel specifieke informatie en advies bij een project.

Ontwerpcontrole: Soms zijn er ontwerpen die nog wat zekerheid kunnen gebruiken. Vaak laten installateurs en ook opdrachtgevers het ontwerp dan controleren door Elektroraad. Zij ontvangen dan een rapport vol met verbeterkansen voor het ontwerp op basis van NEN 1010.

Je kunt er nu ook voor kiezen om feedback te ontvangen op basis van NEN 4010 en het uit te laten leggen aan de ontwerpers. Hierdoor kun je én je ontwerpen verbeteren én tegelijkertijd leren hoe je NEN 4010 in de praktijk toepast.

Kabelberekenen: Ben je er niet zeker van of de kabelberekening die je hebt gemaakt goed is? Elektroraad kan je ondersteunen door de berekening te maken volgens de kabelberekeningsmethodiek uit NEN 4010. Het resultaat is niet alleen de zekerheid van een goede kabelberekening, maar ook een gedetailleerd rapport die stap voor stap de berekening van jouw specifieke situatie laat zien aan de hand van NEN 4010. Zo krijg je de zekerheid van een goede berekening en een naslagwerk voor een volgende vergelijkbare keer.

Kortom, de normspecialisten van Elektroraad kunnen fungeren als waardevolle partners voor engineers en organisaties om de overgang naar NEN 4010 te concretiseren en soepel en succesvol te laten verlopen.

Heb je vragen of wil je meer weten over hoe jij onze normspecialisten in kan zetten op jouw project? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0318-631670 of stuur een e-mail naar info@elektroraad.nl. We staan klaar om je te helpen!

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.