Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Nieuw in NEN 1010:2020'. Klik hier voor meer informatie.

Klant aan het woord
Onze collega John van Schoonhoven aan het woord
Hogere harmonischen, maar dan toegankelijk
Uitslag Feit of Fabel september 2022
UPDATE: Webmodule ZZP; oplossing voor contracteren met NEN 3140?

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Elektroraad doet onderzoek naar kwaliteitsborging

Elektroraad doet onderzoek naar kwaliteitsborging

Elektroraad heeft u al een aantal keren geïnformeerd over de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, de Wkb. Sinds onze vorige nieuwsbrief is de wet weer uitgesteld door de Minister van Binnenlandse Zaken. Reden hiervoor was o.a. dat de ICT-omgeving voor de gemeentelijke bouw en woningtoezicht nog niet gereed is.

Het lijkt er op dat de Wkb nu op 1 januari 2023 wordt ingevoerd. Dat betekent dat ook het opleverdossier verplicht gaat worden voor contracten van na die datum. Wat bevat het opleverdossier[1]? In ieder geval:

  • tekeningen en berekeningen betreffende het tot stand gebrachte bouwwerk en de bijbehorende installaties en een beschrijving van de toegepaste materialen en installaties, alsmede de gebruiksfuncties van het bouwwerk.
  • gegevens en bescheiden die nodig zijn voor gebruik en onderhoud van het bouwwerk.

De naam Wkb staat zoals vermeld voor Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Maar wat houdt kwaliteitsborging voor het vakgebied elektrotechniek nu eigenlijk in? Die vraag wil Elektroraad de komende maanden graag aan u stellen. We gaan dat doen door een select aantal van onze relaties uit te nodigen voor een (desgewenst anoniem) interview. Met de verkregen resultaten willen wij onze dienstverlening verder optimaliseren. Uw input is dus vitaal!

Wilt u zelf graag deelnemen aan ons onderzoek? Stuur dan een korte email met uw contactgegevens naar info@elektroraad.nl.

 


[1] Het opleverdossier wordt wel consumentendossier genoemd. Deze naam is erg verwarrend, omdat ook bij zakelijke opdrachtgevers een opleverdossier worden overhandigd.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.