Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing: NEN 1010 en de wet
Uitslag Feit of Fabel januari 2024
Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie
De nieuwe Omgevingswetgeving
Quickscan

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Elektroraad kijkt scherp naar de nieuwe NEN 1010

Elektroraad kijkt scherp naar de nieuwe NEN 1010

Een team van deskundigen van Elektroraad heeft met een scherpe blik naar de nieuwe NEN 1010 gekeken. Er zijn veel verschillen tussen de oude en de nieuwe norm. En dat zal voor bijna elke elektrische installatie gevolgen hebben in de praktijk.

De belangrijkste verschillen tussen de laatste twee edities, hebben we onderzocht en beschreven in een full color cursusboek. Met veel afbeeldingen, schema’s en tabellen, laten we je zien welke wijzigingen het belangrijkst zijn. Bovendien beschrijven we de achtergrond van die wijzigingen om beter te kunnen begrijpen waarom de wijziging nuttig of noodzakelijk is.

Elke deelnemer aan de cursus ‘Nieuw in NEN 1010’ ontvangt dit cursusboek (het boek is niet los te koop).

Tijdens het schrijven van het boek hebben we ruim honderd opmerkingen over de nieuwe NEN 1010 verzameld. Soms gaat het daarbij om echte fouten (zoals een verwijzing naar een niet-bestaande bepaling) en soms over onduidelijkheden. Deze lijst bieden we traditiegetrouw binnenkort aan, aan de normcommissie die NEN 1010 schrijft. Het gevolg daarvan is doorgaan met het ontwikkelen van een correctieblad.

Zolang dat correctieblad er nog niet is, ontvangen deelnemers aan onze cursus een exemplaar van de commentaartabel. Dat verkleint de kans op verwarring door fouten bij het lezen van de nieuwe NEN 1010.

Meer weten of aanmelden? Ga dan naar meer informatie over de cursus 'Nieuw in NEN 1010 - niveau 4'.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.