Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing: NEN 1010 en de wet
Uitslag Feit of Fabel januari 2024
Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie
De nieuwe Omgevingswetgeving
Quickscan

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Elektroraad maakt een cursus speciaal voor onze thuiswerkers

Elektroraad maakt een cursus speciaal voor onze thuiswerkers

Het is geen gemakkelijke tijd. Veel mensen werken vanuit huis vanwege het corona-virus. En thuiswerken is toch anders dan op kantoor. Misschien ontstaan er zelfs wel verloren uren. En dat is zonde want we zouden deze tijd net zo goed kunnen benutten voor het volgen van een thuiscursus. Elektroraad heeft daar zelfs speciaal een cursus voor ontwikkeld.

Welke cursus hebben we ontwikkeld en waarom?
Het gaat om de cursus ‘Leren van fouten voor elektrotechnici’. 

Deze cursus stelt een elektrotechnicus in staat om van fouten te leren zonder ze zelf te begaan. Bovendien leert de technicus om van een fout in een elektrische installatie het risico vast te stellen.

Elektroraad heeft in de afgelopen maanden een uitgebreid onderzoek gedaan naar de communicatie over gebreken in elektrische installaties. We hebben honderden reacties gekregen en daardoor hebben we een goed beeld gekregen van hoe de hazen lopen.

Het rapport is nog lang niet af. Maar we hebben er nu al zoveel van geleerd, dat het een gemiste kans zou zijn als we dat NIET zouden delen met onze branchegenoten.

Wat is het bijzondere aan deze cursus?
Technici zijn van nature zeer geïnteresseerd in fouten die in het vakgebied begaan worden. Dat is een belangrijke eigenschap, want van fouten kun je veel leren. En juist deze natuurlijke nieuwsgierigheid is dus geschikt om als lesstof aan te bieden in een omgeving waarin afleiding een grotere rol kan spelen dan in normale werkomstandigheden.

Deze cursus zorgt ervoor dat technici veel leren van fouten, en dan zonder ze zelf begaan te hebben. Voor de technicus zelf, en voor het bedrijf waar ze werken is dat wel zo prettig. 

Inhoud van de cursus
In de cursus worden inzichten uit verschillende vakgebieden gebundeld tot krachtige informatie voor ons vakgebied. We kijken bijvoorbeeld (heel beperkt) mee over de schouders van juristen. Hoe kijken zij aan tegen risico’s in het algemeen? Daarnaast kijken we (wat uitgebreider) naar NEN 1010 om te zien hoe deze norm de algemene kennis kneedt tot een specialisme in de elektrotechniek. 

Tot slot maakt de cursist kennis met een database vol fouten in de elektrotechniek. Deze database is speciaal ontwikkeld voor het classificeren van elektrische risico’s.

Deze database is een tool voor elektrotechnici en heet ERC (Elektroraad RisicoClassificatie). De database zelf is voor iedereen toegankelijk via www.erc.nu. Neem gerust een kijkje.

Daarnaast heeft ERC ook een exclusief deel voor leden: ERC-Premium. Om ERC-Premium te kunnen bekijken moet je normaal gesproken een abonnement afsluiten. Maar bij inschrijving op deze cursus, krijg je voor de duur van de cursus toegang tot het exclusieve deel.

In ERC-Premium staat hoe je een fout in de installatie kan herleiden naar een technische beschrijving die gebaseerd is op NEN 1010. Bovendien staat in ERC-Premium hoe je de belanghebbende moet vertellen wat er met de installatie aan de hand is. Uit de Nederlandse jurisprudentie weten we namelijk dat dit nogal nauw luistert.

Waaruit bestaat de cursus?
Cursisten krijgen een verzorgd cursusboek in pdf. Bovendien krijgen ze toegang tot de online leeromgeving van Elektroraad gedurende één maand. Binnen die leeromgeving kunnen cursisten:

  • video’s bekijken die het cursusmateriaal ondersteunen;
  • vragen stellen via e-mail of chat;
  • deelnemen aan een of meer online colleges;
  • toegang krijgen tot ERC-Premium voor de duur van de cursus;
  • examen doen (niet verplicht maar zonder aanvullende kosten).

Examen
De cursus wordt afgesloten met een online examen. Geslaagde kandidaten ontvangen een certificaat. Bovendien verlengen we als beloning hun ERC-Premium account met vijf maanden.

Voor wie is de cursus?
De cursus is gericht op elke elektrotechnicus in de productieketen of onderhoudsketen. Dat kan zowel op de werkvloer als op kantoor zijn.

Helemaal thuis
De cursus kan helemaal online worden gedaan. Voor thuiswerkers kan dit een verademing zijn. Het geeft de afwisseling die in deze tijd heel welkom zal zijn. 

Investering
De cursus kost € 250,00 (exclusief btw) per persoon. De factuur zal elektronisch worden verstrekt.

Aanmelden
De aanmelding van de cursus loopt via de website van Elektroraad. U vindt de cursus door de volgende link te volgen: Leren van fouten voor elektrotechnici

Gun uw medewerkers de afwisseling van een heel waardevolle cursus. Juist nu!

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.