Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing: NEN 1010 en de wet
Uitslag Feit of Fabel januari 2024
Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie
De nieuwe Omgevingswetgeving
Quickscan

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Chaos in het tekeningenpakket, herkenbaar?

Chaos in het tekeningenpakket, herkenbaar?

Je bent gebouweigenaar, beheert een installatie of bent beheertechnicus. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat de installatie veilig, betrouwbaar en overzichtelijk is. Hierbij hoort ook het beheren van tekeningen en documentatie van de elektrische installatie.

Dan herken je vast wel dat het zoeken naar de juiste tekening, zoeken naar een speld in een hooiberg is. Alle tekeningen liggen bij elkaar in een kast én eigenlijk weet niemand wat de meest actuele tekening is. Dit brengt onnodige frustratie en kosten met zich mee.

Bijvoorbeeld bij een storing in de elektrische installatie. Het oplossen van de storing duurt langer, simpelweg omdat de storingsmonteur niet de juiste en actuele informatie bezit. En dit ook nog eens invloed heeft op de bedrijfscontinuïteit.

Daarnaast zorgt een chaos in het tekeningenpakket ervoor dat wijzigingen en uitbreidingen van de elektrische installatie niet beoordeeld kunnen worden.

We zien vaak dat het beheren van tekeningen in omvangrijke installaties lastig is. Vooral om ervoor te zorgen dat het tekeningenpakket actueel is en blijft. Om die reden heeft Elektroraad een online tekeningenbeheersysteem: ER-BOX.

Wat is het nut ER-BOX?

Tekeningen op één centrale plek waar bevoegde personen toegang hebben, zorgt ervoor dat de tekeningen en documenten blijvend beschikbaar en overdraagbaar zijn.

Doordat het tekeningenpakket actueel is kan het beheer en onderhoud efficiënter worden uitgevoerd en storingen kunnen sneller verholpen worden. Bij wijziging en uitbreiding van de elektrische installatie is het mogelijk om de wijzigingen beter te beoordelen. Hieruit kan geconcludeerd worden of de wijzigingen mogelijk zijn óf in strijd zijn met van toepassing zijnde normen.

Wil je meer informatie over ER-BOX? Neem dan gerust contact op met Simone Kroon- Schreuders.

Simone.schreuders@elektroraad.nl
0318 – 63 16 70

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.