Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Nieuw in NEN 1010:2020'. Klik hier voor meer informatie.

Extra cursusdata voor Nieuw in NEN 1010
NEN 1010 of NEN 4010?
Drempelbedragen Europees aanbesteden bekend
Van tekenaar naar accountmanager, graag stellen wij je even voor aan…
Cursus over de nieuwe NEN 1010 is gestart

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Er is een nieuwe NEN 1010

Er is een nieuwe NEN 1010

Eind april verscheen de nieuwe editie van NEN 1010. Wat betekent dat voor jou en jouw bedrijf? Moet je nu zo snel mogelijk een omscholingscursus zoeken? Mag je nog met de ‘oude’ editie blijven werken? Dit artikel geeft daar wat belangrijke antwoorden op.

Het uitbrengen van de nieuwe editie van NEN 1010 betekent de eerste tijd nog helemaal niets. Dat gaat pas veranderen als de regeling Bouwbesluit voorschrijft dat moet worden voldaan aan de nieuwe NEN 1010. De ervaring leert dat het vaak een jaar of twee duurt voordat een nieuwe editie van NEN 1010 verplicht wordt gesteld.

Traditiegetrouw maakt Elektroraad van die tijd gebruikt om de nieuwe editie heel goed te bestuderen. Dat heeft ook al het eerste commentaar opgeleverd. Als het commentaar compleet is, sturen wij dat in tabelvorm naar de normcommissie. Zij nemen dat commentaar serieus. Het gevolg is vrijwel altijd een correctieblad.

De omscholingscursussen van Elektroraad starten pas als wij de commentaartabel naar de commissie hebben gestuurd. Dat voorkomt dat cursisten eerst de fouten die nu nog in de norm staan, voor waarheid aannemen. Dat moet na uitbrengen van de correctiebladen uiteraard weer afgeleerd worden. Wij doen het liever in één keer goed.

En die tijd is er ook. Want de nieuwe editie is pas verplicht voor projecten waarvan de bouwvergunning wordt afgegeven nadat NEN 1010:2020 verplicht is gesteld in het Bouwbesluit. Vooralsnog gaan wij ervan uit dat nog wel twee jaar kan duren.

Wij adviseren jou en jouw bedrijf dan ook om nog even te wachten met het volgen van omscholingscursussen tot de ‘bugs’ uit de norm zijn. Elektroraad houdt je hiervan graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en sociale media.

Het duurt nog wel een paar maanden voordat Elektroraad start met de cursus ‘Nieuw in NEN 1010’. Maar als je er zeker van wilt zijn dat je snel aan de beurt bent, kun je je nu al aanmelden. Meer informatie over deze cursus vind je op: Nieuw in NEN 1010

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.