Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing: NEN 1010 en de wet
Uitslag Feit of Fabel januari 2024
Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie
De nieuwe Omgevingswetgeving
Quickscan

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - ERC nu ook in Premium-editie!

ERC nu ook in Premium-editie!

Uit een onderzoek van Elektroraad is gebleken dat inspecteurs het moeilijk vinden om een risicoklasse te verbinden aan een elektrisch gebrek.

Elektroraad heeft daarom het ERC gemaakt. Deze tool bevat een gratis deel met foto’s van gebreken aan elektrische installaties. Met ERC kan er vervolgens een eenduidige risicoklasse aan het gebrek worden gehangen.

Het ERC is nu ook uitgebreid met beschrijvingen. Om deze teksten te kunnen gebruiken moet een abonnement op ERC-premium worden afgesloten.

 

Waarom deze extra beschrijvingen?

Voorbeeld: je ontdekt dat er iets mis is aan beschermingsgraad van een contactdoos in een kinderdagverblijf. Maar waar in NEN 1010 vind je dit?

In de uitgebreide beschrijving vind je een volledige onderbouwing van het doel van NEN 1010 en aan welk middel het ontbreekt. De onderbouwing is te kopiëren en te plakken in het inspectierapport.

Ook kun je lezen waarom er gekozen is voor de risicoklasse C1, C2 of juist C3. Zo kan het gebrek levens- of brandgevaarlijk zijn. Daarnaast is er bij alle C2-gebreken de voorzienbare gebeurtenis beschreven.

Tot slot vind je in ERC-premium de acties die er nodig zijn om te voorkomen dat je aansprakelijk wordt gesteld voor een ongeluk in de tijd tussen het ontdekken van het gebrek, en het herstel door de opdrachtgever. Zo kan het nodig zijn om direct af te schakelen of het gebrek te herstellen.

Alle teksten worden up-to-date gehouden door een team van experts van Elektroraad.

Door gebruik te maken van de teksten van ERC-premium bevorder je de geloofwaardigheid van je rapport en bescherm je de rechtspositie van je bedrijf.

Daarom dus!

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.