Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Quickscan
Netcongestie en de mogelijke gevolgen voor uw project
Opmerkelijk resultaat bij de cursus ‘Verder met NEN 4010’
Uitslag Feit of Fabel december 2023
WKB – wie schakelt de kwaliteitsborger in?

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Even voorstellen: Onze nieuwe collega Harry de Jonge

Even voorstellen: Onze nieuwe collega Harry de Jonge

Ik ben Harry, 57 jaar en getrouwd met Feikje. Zo ver ik weet heb ik geen kinderen. Wel heb ik vier bonuskinderen in de leeftijden 37, 34 en een tweeling van 31. Nu dat ik dit zo schrijf zijn het geen kinderen meer.

Ik ben een watersporter, hoewel dat niet met sport te maken heeft omdat ik een motorboot heb in tegenstelling tot zeilers die schijnbaar altijd moeten werken op een boot.
Verder maak ik een beetje muziek op keyboards, synthesizers en computers en dan in het genre van EDM, trance, klassiek en après-skihut. Als het een beetje prettig in het gehoor ligt dan probeer ik dat na te spelen.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Na de LTS ben ik naar de streekschool gegaan en daar bijna alle cursussen van het VEV gevolgd.
Daarnaast gewerkt als leerling-monteur en opgeklommen naar chef-monteur. Later op de administratie terecht gekomen om de facturatie en automatisering te doen. Overgestapt naar een ICT-bedrijf en gewerkt als 2e lijns-helpdesk medewerker en opgeklommen naar ICT-consultant. Daarna een jachtverhuur bedrijf gestart met motorjachten, helaas was dit geen goede beslissing. Hierdoor kwam ik niet meer toe aan vakantie. Vervolgens bij een installatiebedrijf gewerkt voor koeltechniek, het elektrische deel en grote airco-systeem inregelen.
Daarna in het inspectie vak terecht gekomen dat ik 15 jaar heb gedaan, hier heb ik Elektroraad leren kennen.

Hoe ben je bij Elektroraad terechtgekomen?
Bij mijn vorige werkgever mochten we op cursus bij Elektroraad, Aarding en vereffening en Verder met NEN 1010:2020. Er lagen folder/flyers op de tafels dat Elektroraad mensen zocht, waaronder docenten. Hier had ik wel oren naar, maar laat ik eerst maar eens examen doen om te zien wat ik waard ben en dan zien we wel verder. Het examen heb ik met goed gevolg afgelegd en de stoute schoenen aangetrokken, oftewel een e-mail gestuurd. Binnen twee uur belde Peter mij al.

Welke functie bekleed je binnen Elektroraad?
Ik ben nu aspirant docent, maar hoop dat het voorvoegsel aspirant volgend jaar eraf mag. Mijn richting wordt, en ook omdat ik uit mijn ervaring kan putten, docent “Inspecteren volgens NEN 1010”.
“Aarding en vereffening” is ook leuk. (Hint)

Welke werkzaamheden horen daarbij?
Het beheren en onderhouden van ERC, vragen van klanten beantwoorden, examens nakijken en bespreken.

Hoe ziet je leertraject uit bij Elektroraad?
Het leertraject is eenvoudig: Alles lezen wat maar letters bevat, zoals cursusboeken en andere lectuur wat zijdelings betrekking heeft op ons vakgebied. Ook alle klassikale cursussen volgen die er maar gegeven worden, zowel in Ede als incompany. En bij vragen of onduidelijkheden is er genoeg kennis in huis om mij wijzer te maken.

O ja, het beantwoorden van hersenkrakers die Peter geeft, waarbij de praktijk een iets andere uitkomst geeft dan wat je vroeger geleerd is.

Wat maakt jouw werk uitdagend?
De kunst om je verhaal duidelijk en begrijpend over te brengen op de cursisten. De grootste uitdaging lijkt mij om ze niet kwijt te raken. Gelukkig mag ik afkijken bij de docenten Peter, Bart, Sjoerd en Erik.
En als aan het einde van de dag de cursisten je een hand geven, ik zie dat als een geruisloos applaus.

Helpt je ervaring ook bij het lesgeven?
Ja, je was het verlengstuk om de leerling-monteurs de theorie in de praktijk te laten zien, en ik ben bij een inspectiebedrijf leermeester geweest om de nieuwe aanwas het inspecteren te leren. Dat was nagenoeg altijd een één op één gesprek.

Wat maakt werken bij Elektroraad leuk?
Ik heb bij diverse opleiders cursussen gevolgd waar ik nooit duidelijke antwoorden kreeg. De eerste keer dat ik met Elektroraad te maken kreeg werden al mijn vragen, goed onderbouwd, beantwoord.
Op dat moment steeg Elektroraad hoog in aanzien bij mij en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om van dat team deel uit te maken.

Waar wil jij je de aankomende tijd verder in ontwikkelen?
Nog meer normkennis vergaren en natuurlijk het lesgeven onder de knie krijgen.

Wat is je doelstelling?
Zoals ik al eerder schreef, het voorvoegsel “aspirant” laten verdwijnen en dat de kantine beneden dagelijks gevuld wordt met cursisten. Als dat laatste lukt zal ik gebruik moeten maken van de “sporthal”.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.