Ontwerp

Corona? Thuiscursus van Elektroraad!
Meer verstand van verzekeren
Uitslag Feit of Fabel januari 2020
Elektroraad ondersteunt Strukton Worksphere
Even voorstellen: Onze nieuwe collega Pascal van Bruggen

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Feit of Fabel heeft effect

Feit of Fabel heeft effect

Sinds begin dit jaar is er weer veel aandacht voor Feit of Fabel in de Elektroraad nieuwsbrief. Veel elektrotechneuten vinden dit een erg leuk onderdeel. Maar het zou jammer zijn als de poll alleen amusement biedt. Gelukkig wordt het effect van Feit of Fabel steeds meer zichtbaar.

De stelling over bijlage 52.F (voorgestelde eigenschappen voor buissystemen) heeft tot veel verbazing geleid in de elektrotechnische markt. Dat is ook niet vreemd want het betekent een grote verandering in de dagelijkse manier van werken. In de uitslag stond dat het ‘traditionele’ PVC-buissysteem niet meer in beton gegoten mag worden. Dit  omdat de buis te weinig weerstand tegen het vallende grind biedt en de kans op beschadigen te groot is volgens NEN 1010.

Dankzij de stelling heeft Wavin (marktleider in buissystemen) besloten om het PVC-buissysteem opnieuw te testen. Zij gaan kijken of de buis in de huidige samenstelling toch voldoet aan de eisen voor integratie in beton. Als blijkt dat de huidige samenstelling te kort schiet gaat Wavin het product anders samenstellen.

Het is goed om te zien dat Feit of Fabel niet alleen een leuke poll is in de nieuwsbrief, maar dat er daadwerkelijke veranderingen teweeg worden gebracht die leiden tot, in dit geval, betere producten.

Wil je de nieuwsbrief van Elektroraad met daarin steeds een nieuwe Feit of Fabel ook ontvangen? Klik dan op deze link: aanmelden nieuwsbrief.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.