Ontwerp

Update - De Wet Kwaliteitsborging komt er aan!
Battle of forms – strijd der voorwaarden!
Snap je een schema als je de symbolen begrijpt?
Corona? Thuiscursus van Elektroraad!
Meer verstand van verzekeren

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - (geen) haast met Nieuwe NEN 1010

(geen) haast met Nieuwe NEN 1010

Het zal u niet ontgaan zijn: we hebben een nieuwe NEN 1010. Die NEN 1010 zal ervoor gaan zorgen dat installaties in de toekomst iets duurder worden. In de praktijk betekent dat doorgaans dat we invoering van de nieuwe norm het liefst nog wat uitstellen.

Alle tijd
En dat kan, want de norm wordt pas op zijn vroegst op 1 juli 2016(!) verplicht. En dan alleen nog maar voor elektrische installaties in bouwwerken waarvan de bouwvergunning na die datum is afgegeven. Het zal er in de praktijk op neerkomen dat u pas in de tweede helft van 2016 voor het eerst gaat ontwerpen op basis van NEN 1010:2015.

Advies: wacht nog even met een opleiding
Er is dus geen reden om zo snel mogelijk een cursus te volgen. Want hoe eerder u dat doet, hoe groter de kans is dat u over bijna een jaar, alweer vergeten bent wat er op de cursus is besproken.
Daarom starten de cursussen van Elektroraad over de nieuwe NEN 1010 pas in 2016.

En als het dan zover is
Tijdens de cursussen van Elektroraad worden uitsluitend bepalingen besproken die tot een verandering in de praktijk zullen leiden (of die de indruk wekken dat te doen). We gaan dus geen eindeloos aantal wijzigingen bespreken die er in de praktijk niet toe doen.

Aanmelden kan nu al
Uiteraard is het wel mogelijk om al een cursusplaats of een incompany cursus vast te laten leggen. En dat is wellicht ook wel slim, want het begint al flink druk te worden. Bekijk de mogelijkheden in ons cursusaanbod.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.