Ontwerp

Doe een cursus en krijg het aankoopbedrag van Wij Techniek terug.
Uitslag Feit of Fabel maart 2020
Engineering op afstand, een goed alternatief.
Hoe staat het met de Wet kwaliteitsborging?
Elektroraad start weer met lesgeven.

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Grote belangstelling voor de lezing ‘Over(spanning) NEN 1010

Grote belangstelling voor de lezing ‘Over(spanning) NEN 1010

  
Dinsdag 19 april vond in het Van der Valk Hotel in Veenendaal de lezing ‘Over(spanning) NEN 1010 plaats. We kunnen tevreden terugkijken. 160 bezoekers vonden de lezing van Elektroraad over overspanningsbeveiliging volgens de nieuwe NEN 1010 belangrijk genoeg om te komen. En de evaluatie wijst uit dat ook zij zeer tevreden zijn. Kortom: missie geslaagd!

En dat terwijl we het de bezoekers niet al te makkelijk hebben gemaakt. Bij binnenkomst werden ze meteen aan het werk gezet. Ze kregen een enquêteformulier met twee vragen. De eerste vraag was makkelijk: hoe heeft u zich al verdiept in de nieuwe NEN 1010?

De tweede vraag bood wat meer uitdaging. Van een MTS in Veenendaal moest worden bepaald of overspanningsbeveiliging volgens bepaling 443.3.2.2 verplicht was.

Uiteraard zat er een ‘Elektroraad-addertje’ onder het gras. In de genoemde bepaling staat een belangrijke fout die je meteen op het verkeerde been zet. En als je die fout weet te omzeilen, kom je bij een berekeningsmethode die niet al te makkelijk is.

De uitkomst van de enquête was dan ook als verwacht: slechts 9% (!) van alle deelnemers wist het goede antwoord te vinden! Zelfs van mensen die al een cursus NEN 1010 hebben gevolgd, gaf 67% het verkeerde antwoord of wist het niet.

Dat zegt vooral iets over de complexe manier waarop NEN 1010 op dit onderdeel in elkaar zit. Een deugdelijke ondersteuning bij het verkennen van de nieuwe norm, compleet met een goed cursusboek is dan ook van onschatbaar belang.

De evaluatieformulieren gaven aan dat de deelnemers de lezing erg praktisch en zeer verhelderend vonden. De deelnemers zullen nu in elk geval niet meer in de fout gaan bij toepassing van bepaling 443.3.2.2. Nu de rest van NEN 1010 nog.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.