Ontwerp

Update - De Wet Kwaliteitsborging komt er aan!
Battle of forms – strijd der voorwaarden!
Snap je een schema als je de symbolen begrijpt?
Corona? Thuiscursus van Elektroraad!
Meer verstand van verzekeren

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Inspectie is geen onderhoud. Toch?

Inspectie is geen onderhoud. Toch?

Elektroraad organiseert elke twee jaar een inspectiecongres. Vorm en inhoud van het congres zijn afgestemd om marktpartijen die zich richten op, of een raakvlak hebben met de markt voor de inspectie van elektrische installaties en arbeidsmiddelen. In hoeverre is dat congres interessant voor de onderhoudsmarkt?

Grenzen vervagen

In de praktijk raken onderhoud en inspectie steeds meer met elkaar verweven. Dat is ook niet zo gek, want inspectie en onderhoud liggen in elkaars verlengde. Denk maar eens aan de conditiemeting volgens
NEN 2767. Je gebruikt een inspectie om de conditie van een installatie vast te stellen om vervolgens een meerjarige onderhoudsplanning en -begroting (MOB) op te kunnen stellen.

PvE Veiligheidsinspecties

De inspectiemarkt is nog steeds in ontwikkeling. Zo wordt er tijdens het inspectiecongres een nieuwe inspectiemethode gepresenteerd. De methode is beschreven in het Programma van Eisen inspecties (PvE inspecties). Dat boek wordt op dit moment door Elektroraad geschreven in opdracht van Uneto-Vni. 

De methode zal zich onderscheiden van de bestaande methodes door een betere bescherming van de rechtspositie van beide partijen. Bovendien leidt de methode tot veel meer eenduidigheid in de beoordeling van een installatie.

Combineren met onderhoud

De methode zal bijzonder goed te combineren zijn met onderhoudsprogramma’s. Daar zouden we graag over van gedachten wisselen met onderhoudsdeskundigen.

Kortom: als u bij wilt blijven, mag u het inspectiecongres niet missen. Zeker als u meetelt in de onderhoudsmarkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elektroraad. Telefoonnummer 0318-631670 of kijk op www.inspectiecongres.nl.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.