Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing: NEN 1010 en de wet
Uitslag Feit of Fabel januari 2024
Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie
De nieuwe Omgevingswetgeving
Quickscan

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Klant aan het woord

Klant aan het woord

Elektroraad heeft voor Istimewa een maatwerkcursus mogen ontwikkelen en doceren. Matthijs Suurmond, Lead Engineer Hardware bij Istimewa weet dat een goed begrip van NEN 1010 van groot belang is om hun dagelijkse werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Om deze kennis weer op te frissen heeft hij Elektroraad ingeschakeld om een cursus te verzorgen.

Na afloop van de cursus hebben we Matthijs mogen interviewen en gevraagd hoe hij de cursus heeft ervaren.

Even over Istimewa
Istimewa is een Zeeuws familiebedrijf dat ontstond in 1971 en in 2021 het 50 jarige bestaan vierde. Het bedrijf ontwikkelde zich tot system integrator die de verbinding legt tussen ontwerp, uitvoering en onderhoud van elektrotechnisch installaties. Het onderscheidende vermogen ligt bij wegen, water en infrastructuur. Met 3 vestigingen in Vlissingen, Rotterdam en Veghel telt het bedrijf ruim 150 medewerkers. Maar ook leerlingen in opleidingen en studenten die stagelopen.

Istimewa Elektro engineert, installeert, onderhoudt en inspecteert elektrotechnische installaties en besturingssystemen. Veelal worden zij al in het voortraject betrokken waardoor zij in staat zijn brede ervaring en kennis toe te voegen, hetgeen uiteindelijk leidt tot de meest efficiënte wijze van bouwen en onderhouden.

Een tweedaagse maatwerkcursus
Voor Matthijs was Elektroraad geen onbekende, hij nam in 2018 deel aan de cursus ‘Verder met NEN 1010’. ‘Een zeer prettige ervaring’ geeft Matthijs aan. Reden genoeg om contact met Elektroraad op te nemen met de vraag ‘Hoe zorgen we ervoor dat het kennisniveau wat betreft NEN 1010 op korte termijn wordt opgefrist en op lange termijn actueel wordt gehouden?’

Gezamenlijk zijn we tot een plan van aanpak gekomen. Een maatwerkcursus, waarbij voorafgaand aan de cursus het kennisniveau werd bepaald en de wensen voor de te bespreken onderwerpen werd doorgenomen.

De maatwerkcursus werd verdeeld in 2 dagen waarbij de eerste dag aarding en vereffening werd besproken en dag 2 de wijzigingen in NEN 1010:2020. De eerste dag stelde Peter de vraag of er onderwerpen waren die extra aandacht nodig hadden. ‘De genoemde onderwerpen zijn zorgvuldig behandeld gedurende de cursusdagen. Dit gaf een voldaan gevoel.’

Het niveau van de deelnemers op het gebied van NEN 1010 liep erg uiteen. Van alleen wat basiskennis tot het al eens gevolgd hebben van de cursus ‘Verder met NEN 1010’. Maar ook een stagiair zonder enige kennis van NEN 1010 nam deel.

‘Peter hamert op structuur en dat is een goed begin voor de mensen die niet eerder met NEN 1010 gewerkt hebben. Dit maakte ook dat het voor iedereen goed te volgen was.’

Hoe heeft Istimewa de cursus ervaren?
Wij hebben het allemaal als zeer positief ervaren. De cursus had een goede opbouw en voor je gevoel waren het geen lange vermoeiende dagen. Mede door voldoende interactie tijdens de cursus. Peter houd je scherp door een vraag die net buiten het gebied ligt te stellen. Zo weet iedereen de aandacht er goed bij te houden. Peter heeft zeker weer aan de verwachtingen voldaan.’

Een positieve noot is dat er ook veel kennis is op juridisch vlak bij Elektroraad. Dit is een extra toevoeging aan de cursus. Wij hebben deze tak van Elektroraad gelukkig nooit hoeven te benaderen maar mochten er vragen zijn dan weten wij in ieder geval waar we terecht kunnen.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.