Ontwerp

Engineering op afstand, een goed alternatief.
NEN 1010 cursussen van Elektroraad
Wat vinden onze klanten van de nieuwe online cursus: Beheer met beleid?
Monteurs doen het opvallend goed bij onze online cursussen
Webmodule ZZP (Zelfstandige Zonder Personeel) als oplossing voor contracteren met NEN 3140?

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Monteurs doen het opvallend goed bij onze online cursussen

Monteurs doen het opvallend goed bij onze online cursussen

Het is een veel gehoord geluid in onze branche: online cursus is niks voor monteurs. Ze hebben een hekel aan lezen en ze zouden hun aandacht er niet bij kunnen houden. Maar dat blijkt reuze mee te vallen.

In de afgelopen maanden hebben al honderden practici onze online cursus ‘Instructie voor Vakbekwame Personen’ of de online cursus  ‘Instructie voor Voldoend Onderrichte Personen’ gedaan. En de resultaten zijn bijzonder bemoedigend.

Nu is de ene online cursus de andere niet. Bij Elektroraad krijg je een cursusboek in pdf dat je ook offline kunt lezen. Bij de lay-out van de tekst is rekening gehouden met mensen die dyslexie hebben. Bovendien zijn de boeken rijk geïllustreerd en dat blijkt heel belangrijk te zijn voor practici die vaak vooral in beelden denken.

Ook staan er links in de cursusboeken die toegang geven tot video’s. Een docent van Elektroraad legt de moeilijkere stof daarin nog eens ‘live’ uit. Dit geeft een persoonlijker tintje dan ‘alleen maar’ een boek lezen.

Tot slot zijn de cursusboeken doorspekt met vragen tussen de tekst. Dat zorgt ervoor dat de lezer bij de les blijft. Als hij een vraag niet kan beantwoorden, hoeft hij nooit verder dan één pagina terug om die vervolgens met iets meer aandacht te lezen. Daarnaast bereiden deze vragen de cursist al vanaf het begin af aan, voor op het examen.

De positieve geluiden vertalen zich ook in de scores op het examen. We noteren een gemiddelde slagingskans na één poging van ca 80%. Voor cursussen van Elektroraad is dat een opvallend hoge score. Bij het herexamen slaagt vervolgens nogmaals het merendeel van de kandidaten.

Een kort overzicht van beide cursussen vind je in de volgende tabel. Daarin vind je ook een link voor meer informatie en aanmelden.

                                                                

Beide cursussen worden volledig gesubsidieerd door ‘Wij Techniek’ (voorheen OTIB). De hoogte van de subsidie dekt dus de complete cursuskosten van beide cursussen. Meer informatie over deze subsidie vind je op: https://www.wij-techniek.nl/media/kqnlblva/stappenplan-waardebon-online-...

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.