Uitslag Feit of Fabel januari 2018
Eerste examens nieuwe inspectiecursus
Derde lezing 'Risico-inschatting bij inspecties'
NEN 8012 niet aangewezen maar toch verplicht?
NIVRE punten voor deelname aan gratis lezing 'Risico-inschatting bij inspecties'.

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - NEN 8012 niet aangewezen maar toch verplicht?

NEN 8012 niet aangewezen maar toch verplicht?

Vorig jaar is duidelijk geworden dat NEN 8012 niet verplicht is gesteld in het Bouwbesluit. Er zijn marktpartijen die beweren dat de toepassing van de CPR wel verplicht is voor installateurs, en dat je je daar alleen aan kunt houden als je ook aan NEN 8012 houdt. Ook de kabelselectietools die voor naleving van NEN 8012 zijn ontwikkeld, lijken die boodschap uit te dragen.

En dat is niet het enige wat bijdraagt aan een toenemende verwarring over NEN 8012. Ook het classificeren van ruimten op grond van NEN 8012 en het Bouwbesluit wordt door marktpartijen heel verschillend uitgelegd.

Zelfs de manier waarop de norm moet worden toegepast staat ter discussie. De norm kent namelijk twee verschillende methoden om tot een juiste kabelkeuze te komen. Wanneer gebruik je nu welke methode? En wat doe je als deze methoden een verschillende uitkomst geven?

Tijdens de cursus ‘De juiste keuze met NEN 8012’ van Elektroraad, komen alle discussiestukken aan de orde. En natuurlijk leer je waarom, hoe en wanneer je de norm toe zou moeten passen. Elektroraad houdt van duidelijkheid; en dat merk je ook tijdens deze cursus!

Ik heb een vraag