Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Nieuw in NEN 1010:2020'. Klik hier voor meer informatie.

Uitslag Feit of Fabel juni 2023
Efficiënt overstappen van NEN 1010 naar NEN 4010?
Update Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen
Nieuwe cursus: Beheer met beleid (klassikale versie)
Even voorstellen: Onze nieuwe collega Marck Marneef

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Nieuwe cursus: Beheer met beleid (klassikale versie)

Nieuwe cursus: Beheer met beleid (klassikale versie)

De Nederlandse wet stelt eisen aan elektrische installatie. Daardoor ontstaat er een wettelijke zorgplicht bij één of meerdere personen of organisaties. Hoe je aan die zorgplicht voldoet, hangt natuurlijk nauw samen met de rol die je in dit verband speelt. Zo geldt er voor een eigenaar een andere zorgplicht dan voor een gebruiker. En voor een werkgever is die verplichting ook weer anders.

Met name als die verschillende rollen bij verschillende personen zijn belegd, ontstaat er al snel een interessante maar complexe situatie.
In de elektrotechnische branche proberen we door het gebruik van normen de zaak wat overzichtelijker en concreter te maken. Maar om die normen goed te interpreteren, is het noodzakelijk om toch ook iets te weten van het wettelijke kader.

Zo is bijvoorbeeld NEN 1010 vooral gericht op de eigenaar en de gebruiker van een installatie, terwijl NEN 3140 uitsluitend gericht is op de werkgever die zijn personeel gebruik laat maken van die installatie.

De cursus Beheer met beleid voorziet een koppeling tussen het wettelijke domein en het normdomein. Na het volgen van deze cursus begrijp je veel beter wanneer je bijvoorbeeld wél NEN 1010 gebruikt maar niet NEN 3140. In de klassikale editie van deze cursus krijg je niet alleen de theorie gedoceerd, maar we doen ook aan toepassing in de praktijk.

De cursus is al eenmaal in klassikale vorm gegeven. Dit heeft bij sommige bedrijven meteen tot een aanpassing van hun beleid geleid.

Meer informatie of aanmelden? Ga naar 'Beheer met beleid (klassikaal)'.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.