Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing: NEN 1010 en de wet
Uitslag Feit of Fabel januari 2024
Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie
De nieuwe Omgevingswetgeving
Quickscan

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Nieuwe cursus: Elektroraad Risicoclassificatie

Nieuwe cursus: Elektroraad Risicoclassificatie

Elektroraad heeft een classificatiemethode ontwikkeld die het mogelijk maakt om elektrische gebreken verantwoord in te delen in risicogroepen. De methode wordt voor het grootste deel gratis ter beschikking gesteld en is te vinden op www.elektroraad-classificatie.nl.

Om er zeker van te zijn dat je de methode op de juiste manier gebruikt, heeft Elektroraad ook een cursus ontwikkeld waarin de methode wordt uitgelegd en waarin de deelnemer achtergrondinformatie krijgt over de methode.

De cursus zal bestaan uit een theoretisch deel en een praktisch deel. Tijdens het theoretische deel krijg je informatie over de grondslag van de methode. Daarbij zal ook enigszins ingegaan worden op de raakvlakken met het Nederlands recht.

In het praktisch deel zullen we ‘gewoon’ gaan werken met de methode. We zullen een paar grensgevallen opzoeken. Veel voorkomende gebreken zullen daarna gemakkelijk in te delen zijn.

De cursus zal ook ingaan op het de onderbouwing van de classificatie. Bij elke foto van een gebrek hoort namelijk een uitgebreide onderbouwing van de beoordeling. Die onderbouwing is alleen te benaderen via de website na het afsluiten van een abonnement. Deelnemers aan de cursus krijgen drie maanden gratis toegang tot alle omschrijvingen. Na de cursus kun je dus direct en volledig aan de slag met deze methode.

Tot slot zullen we nog enige aandacht besteden aan het gebruik van de methode in inspectieovereenkomsten.

Meer informatie over de cursus vind je op 'Elektroraad Risicoclassificatie'.
Direct inschrijven voor de cursus kan via 'Inschrijven Elektroraad Risicoclassificatie'.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.