Ontwerp

Corona? Thuiscursus van Elektroraad!
Meer verstand van verzekeren
Uitslag Feit of Fabel januari 2020
Elektroraad ondersteunt Strukton Worksphere
Even voorstellen: Onze nieuwe collega Pascal van Bruggen

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Ontwerpcontrole vergroot winstmarge

Ontwerpcontrole vergroot winstmarge

Elektroraad voert al jaren gedegen ontwerpcontroles uit. Meestal controleren we daarbij of het ontwerp van een elektrische installatie voldoet aan NEN 1010. Het is eigenlijk een vorm van inspecteren, maar dan voordat de installatie is aangelegd.

In de praktijk blijkt die ontwerpcontrole heel nuttig te zijn. De kosten van de ontwerpcontrole worden ruimschoots goedgemaakt door verminderde faalkosten. Als je de moeite zou nemen om die faalkosten eerlijk in beeld te brengen, zou ook meteen duidelijk worden dat een goede ontwerpcontrole vrijwel altijd de winstmarge vergroot.

Ontwerpcontrole blijkt een effectief en efficiënt leermiddel
Zoals je ongetwijfeld weet is er in 2015 een nieuwe NEN 1010 gekomen. Waarschijnlijk wordt het per 1 januari 2017 wettelijk verplicht om deze norm toe te passen. Dit betekent ook dat ontwerpers nog maar een paar maanden hebben om hun kennis bij te spijkeren. En dat is zeker nodig, want van de nieuwe norm is 75% van de bepalingen anders dan de oude.

Uiteraard geeft Elektroraad het advies  om een cursus te volgen over de verschillen tussen de oude en de nieuwe NEN 1010. Maar zelfs als je die cursus bij Elektroraad volgt, zal het voor een ontwerper niet meevallen om zijn kennis van een norm van 735 pagina die voor 75% nieuw of gewijzigd is, foutloos toe te passen.

Daarom kun je tijdelijk bij Elektroraad terecht voor een ‘ontwerpcontrole 2.0’. Als je nu een ontwerpcontrole door Elektroraad laat doen, controleren we uiteraard of het ontwerp aan de huidige editie van NEN 1010 voldoet. En als extra service controleren we nu ook of het ontwerp ook aan de nieuwe NEN 1010 voldoet.

Na de ontwerpcontrole weet je twee dingen: Voldoet het ontwerp nu? En zou dit ontwerp volgend jaar ook voldoen? Als het ontwerp nu voldoet, is dat uiteraard voldoende. Maar de gratis extra ontwerpcontrole op basis van de nieuwe NEN 1010, leert je iets heel belangrijks: wat moet ik binnenkort anders gaan doen? Dat is een geweldige manier om – risicovrij – te controleren of je kennis al voldoende is bijgespijkerd.

Conformiteitscontrole
Organisaties die elektrische installaties aan laten leggen, willen – ook als volgend jaar de nieuwe NEN 1010 wettelijk verplicht wordt – weten of de aan hen geleverde installatie conform de norm is aangelegd. Bij de controle kan Elektroraad je een goede dienst bewijzen. Wij noemen dat conformiteitscontrole.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.