Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Nieuw in NEN 1010:2020'. Klik hier voor meer informatie.

Uitslag Feit of Fabel mei 2023
Verder met NEN 4010
Vermindering van jouw risico als ZZP’er: de payroll-constructie
Projectbegeleiding door Elektroraad
Door Royal HaskoningDHV in het zonnetje gezet

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Onze collega John van Schoonhoven aan het woord

Onze collega John van Schoonhoven aan het woord

John, vertel eens iets over jezelf
Mijn naam is John van Schoonhoven, 62 jaar en getrouwd met Lies. Ik ben vader van twee inmiddels volwassen kinderen én opa van vijf kleinkinderen. In mijn vrije tijd fiets ik graag. Inmiddels werk ik al dertien jaar bij Elektroraad.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik heb in de elektrotechniek eigenlijk alle functies wel doorlopen. Ik ben gestart als leerling monteur en na een aantal jaar ben ik geswitcht naar een binnendienstfunctie. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid tot technisch manager.

Hoe ben je bij Elektroraad terechtgekomen?
Peter Treffers (directeur van Elektroraad) en ik kende elkaar zakelijk gezien al. Na een kop koffie en leuk gesprek hebben we elkaar de hand geschud. Een aantal maanden later startte ik bij Elektroraad.

Welke functie bekleed je binnen Elektroraad?
Binnen Elektroraad geef ik leiding aan onze engineers. Daarnaast geef ik advies over elektrotechniek voor verschillende projecten. Onze opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld; installateurs, bouwcombinaties of erfgoedorganisaties.

Welke werkzaamheden horen daarbij?
Mijn werkzaamheden zijn uiteenlopend, ik stuur onze engineers aan én onderhoud het contact met onze opdrachtgevers. Daarnaast geef ik advies in complexe vraagstukken op sterkstroom gebied. Denk hierbij aan vraagstukken zoals uitbreidingen van elektrotechnische installaties en de complexiteit van voedingsstructuren in relatie tot het net.

Wat is jouw sterke kant op elektrotechnisch gebied?
Een van mijn sterke eigenschappen is dat ik oplossingsgericht denk en altijd in het belang van onze opdrachtgevers. Ik ben pas tevreden als onze opdrachtgever écht geholpen is. Daarnaast heb ik door mijn ervaring een brede kennis van NEN 1010.

Wat maakt jouw werk uitdagend?
Ik vind eigenlijk alles uitdagend aan mijn werk. Het bieden van technische oplossingen voor uitdagingen, meewerken en meedenken in toonaangevende en bijzondere projecten.

Waarin vind je voldoening?
Het ultieme doel is de waardering van onze opdrachtgevers voor de diensten die wij hebben geleverd. Goed contact is waardevol om een goede dienst te kunnen leveren in het belang van de opdrachtgever. Ik vind het ook zeer belangrijk dat er een prettige samenwerking ontstaat.

Wat maakt werken bij Elektroraad leuk?
De sfeer, diversiteit aan diensten en het samenwerken met jonge en leergierige collega’s.

Waar ik mij de aankomende tijd verder in ga ontwikkelen?
Ontwikkeling staat bij Elektroraad hoog in het vaandel en daar sluit ik mij van harte bij aan. Ik ben inmiddels gestart met de cursus ‘Verder met NEN 1010:2020’. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn kennis over te dragen op jongere collega’s.

Welke doelstelling wil je dit jaar bereiken?
Een optimum tussen een tevreden opdrachtgever en een prettige werksfeer met collega’s.

Wat zijn in jouw ogen de belangrijkste ontwikkelingen in Elektrotechniek de afgelopen tien jaar?
De energietransitie maakt de elektrotechnische wereld steeds complexer. Het gebruik en opwekking van energie is, en wordt steeds belangrijker voor onze samenleving. Dit brengt steeds meer uitdagingen met zich mee. Er wordt van een elektrotechnici steeds meer kennis verwacht met de opkomst van nieuwe elektrotechnische systemen zoals zonnepanelen, laadsystemen en hybride systemen.

Wil je nog iets zeggen?
Ik zie de engineering van een elektrotechnische installatie echt als een vak. Het is een dynamisch proces wat altijd blijft groeien, ontwikkelen en veranderen. En in dit geheel levert Elektroraad vakwerk.

John, hartelijk bedankt voor het interview!

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.