Uitslag Feit of Fabel januari 2018
Eerste examens nieuwe inspectiecursus
Derde lezing 'Risico-inschatting bij inspecties'
NEN 8012 niet aangewezen maar toch verplicht?
NIVRE punten voor deelname aan gratis lezing 'Risico-inschatting bij inspecties'.

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Strukton Worksphere bijt de spits af bij Elektroraad

Strukton Worksphere bijt de spits af bij Elektroraad

Onlangs is Strukton Worksphere gestart met de nieuwe inspectiecursus van Elektroraad. Met twee groepen in een incompany cursus is dat een markant statement.

De nieuwe cursus baseert de inspectie van elektrische installaties op NEN 1010. Dat geldt zowel voor de inspectie van nieuwe installaties als voor de inspectie van bestaande installaties. Hiervoor worden respectievelijk de hoofdstukken 61 en 62 van NEN 1010 als leidraad gebruikt. De cursus ziet dus geheel af van toepassing van NEN 3140 bij inspecties voor klanten zonder installatieverantwoordelijke.

De incompany versie van de cursus, die speciaal voor Strukton Worksphere op maat gesneden is, is met name gericht op de inspectie van nieuwe installaties. De cursus zoekt de koppeling tussen het kwaliteitsschema BRL 6000-3 en hoofdstuk 61 van NEN 1010.

Waar BRL 6000-3 eenvoudig te implementeren is in de managementlagen, maakt de uitleg van hoofdstuk 61 van NEN 1010 vooral aan practici duidelijk wat het belang van de richtlijn is. Dat is belangrijk omdat zonder dat inzicht doorgaans ook de motivatie om mee te werken aan een kwaliteitsborgingssysteem, te wensen over laat.

Strukton Worksphere beoogt met deze cursus dan ook om aan de hand van de BRL 6000-03, nog meer dan nu, de voordelen van kwaliteitsverbetering te benutten. Ontwerpcontroles, tussentijdse controles en eindcontroles moeten altijd écht en met voldoende commitment worden gedaan. ‘Controleren op papier’ omdat de auditor komt, past niet in de filosofie van Strukton Worksphere.

Binnenkort gaan de eerste twee groepen het examen van de nieuwe inspectiecursus afleggen. Naast een multiplechoicetest, moeten de deelnemers een daadwerkelijke inspectie doen in het nieuwe examenpracticum bij Elektroraad in Ede.

Meer informatie over deze cursus is te vinden op 'Inspectie volgens NEN 1010'.

Ik heb een vraag