Ontwerp

Coronaprotocol

Vanaf 16 maart ontvangt Elektroraad weer klanten op veilige en gepaste afstand. Klik hier voor meer informatie over ons coronaprotocol.

Cursus 'Nieuw in NEN 1010'
Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen weer uitgesteld
Uitslag Feit of Fabel mei 2021
Zonder werkzorgen op vakantie? Stel je vraag aan Elektroraad Ontwerp
‘Meestal bel ik bij een probleem of uitdaging, waarop er dan snel geschakeld wordt.’

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Uitgelicht: de internetcursus ‘Beheer met beleid’

Uitgelicht: de internetcursus ‘Beheer met beleid’

Elektroraad heeft de internetcursus ‘Beheer met beleid’ in haar aanbod. Deze cursus stelt je in staat om het beleid van jouw klant ten aanzien van elektrotechnische installaties te optimaliseren.

De cursus kan ook door die klant zelf gedaan worden, want een elektrotechnische vooropleiding is niet nodig voor deze cursus.

Bij hen die de cursus gedaan hebben, zien we een interessante verschuiving in hun beleid. 

Het belangrijkste dat opvalt is dat opdrachtgevers die de cursus gedaan hebben, ineens een heel andere houding hebben ten aanzien van de overeenkomsten die ze sluiten met installateurs, onderhoudsbedrijven en inspectiebedrijven. In veruit de meeste gevallen besluiten zelfs hele grote partijen om de rol die NEN 3140 speelt in de opzet van het beheer, drastisch terug te dringen. Dat scheelt hen veel tijd en kosten. Bovendien resulteert een beter beleid ook in een betere rechtspositie van zowel opdrachtgever en opdrachtnemer.

De cursus legt uit hoe je enkele wettelijke verplichtingen van de partijen, zou moeten verdelen over de diverse rollen die partijen spelen en de taken die ze op zich nemen. Deelnemers aan de cursus krijgen de kans om specifieke vragen over hun juridische positie voor te leggen aan een jurist van Elektroraad.

Meer informatie over deze cursus, en ook een preview van het cursusboek, vind je op: Online cursus - Beheer met Beleid.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.