Ontwerp

Coronaprotocol

Vanaf 16 maart ontvangt Elektroraad weer klanten op veilige en gepaste afstand. Klik hier voor meer informatie over ons coronaprotocol.

Herhalingscursus voor de werk-en installatieverantwoordelijke
De methodiek van BRL 6000-01, 02 en 03
Trots op de cursistenwaardering voor de cursussen van Elektroraad
Uitgelicht: de internetcursus ‘Beheer met beleid’
Ontwerpwerkzaamheden

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Uitslag Feit of Fabel januari 2021

Uitslag Feit of Fabel januari 2021

 

ANTWOORD: 

Het juiste antwoord op de stelling is: fabel.
 

Onderbouwing van het antwoord

NEN 1010:2015 schrijft een aantal beschermingsmaatregelen voor. Die vind je in deel vier van de norm. In dit deel, dat bestaat uit meerdere hoofdstukken, vinden we een hoofdstuk dat gaat over de beschermingsmaatregelen tegen schok. Hoofdstuk 41 om precies te zijn.

De beschermingsmaatregelen tegen schok worden vervolgens opgedeeld in twee verschillende vormen. Basisbescherming en foutbescherming. Voor de beschermingsmaatregel ‘automatische uitschakeling van de voeding’ is dit als volgt verwoord:

Automatische uitschakeling van de voeding is een beschermingsmaatregel waarbij:

  • basisbescherming tot stand wordt gebracht door fundamentele isolatie van actieve delen of door afschermingen of omhulsels in overeenstemming met bijlage 41.A en
  • foutbescherming tot stand wordt gebracht door beschermende vereffening en automatische uitschakeling van de voeding bij het optreden van een fout in overeenstemming met 411.3 t.m. 411.6.

(…).

Zoals je bij het tweede aandachtsstreepje kan lezen is beschermende vereffening dus onderdeel van foutbescherming en niet van basisbescherming.

Een overzicht van 'Feit of Fabel' vind je hier

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.