Ontwerp

Coronaprotocol

Vanaf 16 maart ontvangt Elektroraad weer klanten op veilige en gepaste afstand. Klik hier voor meer informatie over ons coronaprotocol.

Herhalingscursus voor de werk-en installatieverantwoordelijke
De methodiek van BRL 6000-01, 02 en 03
Trots op de cursistenwaardering voor de cursussen van Elektroraad
Uitgelicht: de internetcursus ‘Beheer met beleid’
Ontwerpwerkzaamheden

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Update: Pilot webmodule ZZP - oplossing voor contracteren van inspecties?

Update: Pilot webmodule ZZP - oplossing voor contracteren van inspecties?

Eerder berichtte Elektroraad u over de webmodule ZZP (zie Webmodule ZZP als oplossing voor contracteren met NEN 3140?).

De webmodule ZZP is een gratis dienst van de overheid. De webmodule moet ervoor zorgen dat opdrachtgevers en zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) niet worden geconfronteerd met een naheffing. Dit bereiken we door een modelcontract in te vullen en dat contract wordt dus als webmodule aangeboden op de website van de overheid.

In een kamerbrief heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) deze week meer duidelijkheid gegeven over de plannen van het kabinet met de webmodule.

De webmodule komt waarschijnlijk op 11 januari 2021 als pilot beschikbaar op de website www.overheid.nl. De pilot is bedoeld voor opdrachtgevers en dus niet voor ZZP’ers. De pilot heeft geen juridische status en is dus alleen bedoeld om te begrijpen of de overheid op de goede weg is met het aanbieden van het modelcontract. De minister heeft verder aangegeven dat het modelcontract niet voor oktober 2021 definitief wordt en dat de overheid ook voor die datum niet op dit beleid zal handhaven.

Vanuit de markt* is al direct stevige kritiek geuit op de webmodule, die partijen richting een arbeidscontract zou duwen, wat nu net niet de bedoeling is van ZZP’ers!

Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Elektroraad Expertise heeft veel ervaring met de beoordeling van dit soort contracten en kan u ondersteunen bij het opstellen van een goede overeenkomst. 

*Bron: https://www.bnr.nl/nieuws/arbeidsmarkt/10426806/webmodule-zzp-in-huidige-vorm-nutteloos

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.