Ontwerp

Update: Pilot webmodule ZZP - oplossing voor contracteren van inspecties?
Uitslag Feit of Fabel september 2020
De methodiek van BRL 6000-01, 02 en 03
Klant aan het woord
Engineering op afstand, een goed alternatief.

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Wat vinden onze klanten van de nieuwe online cursus: Leren van fouten voor elektrotechnici?

Wat vinden onze klanten van de nieuwe online cursus: Leren van fouten voor elektrotechnici?

Ton van Hell is adviseur, installatieverantwoordelijke en daarnaast docent en trainer NEN 1010 en NEN 3140 bij Van Hell E.T.C. Hij is de eerste collega-docent die de cursus heeft gevolgd. We waren dan ook zeer benieuwd naar zijn mening. Die heeft hij verwoord in onderstaand interview.

Wat vond je van de cursus?
De cursus is zeer zinvol en goed doordacht opgezet, luchtig geschreven, niet te langdradig met goede voorbeelden en to the point.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
De koppeling tussen het beoordelen/classificeren van de fouten of het gebrek en de juridische gevolgen die het kan hebben voor een inspecteur bij de beoordeling van de fout of het gebrek.

Kun je in jouw praktijk toepassen wat je geleerd hebt?
Het geleerde kan ik zeker in praktijk toepassen. Deze cursus is eigenlijk voor iedereen van inspecteurs, monteurs tot opdrachtgever en adviseur in meerdere of mindere mate toepasbaar in de praktijk.

Wat zou je verder nog over de cursus willen zeggen?
Naar mijn mening zou deze cursus een verplicht onderdeel moeten zijn bij de basisopleiding tot inspecteur omdat dit de essentie is waar het om draait het kunnen beoordelen en onderbouwen van de geconstateerde gebreken want daar schort het  in de praktijk enorm aan.

Daarnaast zorgt het gebruik van ERC-premium ervoor dat fouten en gebreken op een eenduidige wijze worden beoordeeld en gerapporteerd en draagt deze korte en bondige formulering die gehanteerd wordt in ERC bij aan de kracht van een inspectierapport.

Had je weleens eerder een cursus bij Elektroraad gedaan?
Ik heb diversen cursussen, met soms flinken tussenpozen naar tevredenheid gevolgd bij Elektroraad op het gebied van de NEN3140 en NEN1010. Wat mij hierin aanspreekt is naast de kennis die er is, natuurlijk de manier van lesgeven en niet geheel onbelangrijk de verzorging en prettig te lezen opbouw van het lesmateriaal.

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.