Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Nieuw in NEN 1010:2020'. Klik hier voor meer informatie.

Onze collega John van Schoonhoven aan het woord
Hogere harmonischen, maar dan toegankelijk
Uitslag Feit of Fabel september 2022
UPDATE: Webmodule ZZP; oplossing voor contracteren met NEN 3140?
Het Omgevingsloket voor gevolgklasse 1 projecten

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Koenraad Bouwman, Engineer elektrotechniek bij Elektroraad

Koenraad Bouwman, Engineer elektrotechniek bij Elektroraad

Iets over mezelf
Aangenaam, mijn naam is Koenraad Bouwman, 31 jaar, getrouwd én 2,5 jaar trotse vader van een zoon. Ik ben sportief aangelegd en kom regelmatig op de fiets naar het werk. In mijn vrije tijd ga ik dan ook graag hardlopen, wandelen en mountainbiken. Inmiddels ben ik alweer 5 jaar werkzaam op de ontwerpafdeling van Elektroraad.

Wat heb ik hiervoor gedaan?
Na het afronden van mijn opleiding MBO Elektrotechniek niveau 4 in Amersfoort ben ik mijzelf gaan specialiseren doormiddel van trainingen (HBO Elektrotechniek, Level 1 Thermografie, Power Quality Analyses, etc.) Als zelfstandig ondernemer ben ik inspecties gaan uitvoeren aan elektrische installaties.

Hoe ben ik bij Elektroraad terecht gekomen?
Mijn kennismaking met Elektroraad kwam tot stand door het volgen van de Inspectiecursus en cursus ‘Verder met NEN 1010’. Daarnaast was ik regelmatig bezoeker van de inspectiecongressen die Elektroraad heeft georganiseerd.

Welke functie bekleed ik binnen Elektroraad?
Na een paar leuke en goede gesprekken ben ik als engineer elektrotechniek bij Elektroraad aan de slag gegaan.

Welke werkzaamheden horen daarbij?
Mijn werkzaamheden als engineer elektrotechniek zijn best wel uiteenlopend. Hetgeen waar ik echt enthousiast van word is het ontwerpen van energiedistributie systemen. Denk hierbij aan het coördineren van beveiligingstoestellen, het berekenen van kortsluitstromen in verschillende scenario’s en beoordelen van ontwerpen. Kortom diepgaande en complexe werken. Daarnaast word ik ook betrokken bij onderzoeksprojecten waar schade is ontstaan maar voor een kabelberekening kan je ook bij mij terecht.

Wat mijn werk uitdagend maakt?
Wat mijn werk uitdagend maakt is het mogen leveren van maatwerk. Meedenken in oplossingen. Specialistische vraagstukken. Ontwerpvraagstukken met een hoge mate van complexiteit. De ruimte die ik krijg om onderzoek te doen naar norm-materie of fabrikant specificaties. Het bepalen van de ontwerpstrategie. Dit zijn voor mij de elementen van een uitdagende baan.

Wat maakt werken bij Elektroraad leuk?
Natuurlijk moet werken ook leuk zijn. De prettige werksfeer en collegialiteit onderling zorgt ervoor dat dit helemaal goed zit. Daarnaast krijg je binnen Elektroraad alle mogelijkheden om je te ontwikkelen op zowel persoonlijk als op technisch vlak.

Waar ik mij de aankomende tijd verder in ga ontwikkelen?
De aankomende tijd wil ik mij verder ontwikkelen in NEN 1010:2020. Zodra de cursus Verder met NEN1010:2020 start schuif ik bij de cursus aan. Misschien treffen wij elkaar daar?!

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.